Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Järjestämme sinulle ikäsi ja kuntosi mukaista tarpeellista  hoitoa, huolenpitoa ja kuntoutusta.

Tarjoamme:

  • Ympärivuorokautista palveluasumista

Joka on tarkoitettu runsaasti hoivaa ja apua tarvitsevalle muistisairaalle asukkaalle. Asukkaan hoito perustuu kirjalliseen hoito- ja palvelusuunnitelmaan. Hoitotyössä käytetään kuntouttavaa työotetta asukkaan mahdollisimman hyvän elämänlaadun ylläpitämiseksi.

  • Lyhytaikaishoitoa

Joka on tarkoitettu esimerkiksi asiakkaan omaishoitajan loman tai muun syyn takia esim. asukkaan putkiremontin ajaksi.

  • Palveluasumista

Joka on tarkoitettu parempikuntoiselle ikäihmiselle, joka tulee toimeen ilman ympärivuorokautista tukea ja apua.

  • Kerhoitoimintaa ”Tsaikka”

Joka on tarkoitettu pääkaupunkiseudun venäjänkielisille ikäihmisille ja heidän omaisilleen. Tsaikka on matalan kynnyksen kohtaamispaikka. ”Tsaikka” toimii kerhona, jossa asiakkaat saavat omalla äidinkielellään viitenä päivänä viikossa ohjausta ja tukea arkisiin asioihin sekä voivat osallistua virikkeelliseen yhteisölliseen toimintaan. Toiminta on maksuton.

 

Miten palveluihin haetaan:

  • Ympärivuorokautinen palveluasuminen ja lyhytaikaishoito

Ota yhteyttä kotikuntasi hoidosta vastaavaan työntekijään, joka auttaa sinua eteenpäin. Voit toivoa pääseväsi juuri Hoivakoti Helenaan.

Voit myös tulla Hoivakoti Helenaan itsemaksavana. Voit myös kysyä palvelusetelimahdollisuutta.  Tiedustelut ja yhteydenotot

Olga Heiskanen 040 0244 987, olga.heiskanen@helenakoti.fi

 

  • Palveluasuminen

Tiedustelut ja yhteydenotot Natalia Vorobieva 040 4561682, natalia.vorobieva@helenakoti.fi

 

  • Kerhotoiminta ”Tsaikka”

Tiedustelut koordinaattori Irina Mokitcheva, 040 1822866, irina.mokitcheva@helenakoti.fi

 

Etuudet:

Yhteiskunnan tarjoamat tuet ja vähennykset:

Palveluseteli

Voit käyttää palveluseteliä ympärivuorokautisen ja lyhytaikaisen palveluasumisen asiakasmaksuihin. Palvelusetelillä Helsingin kaupunki tukee asiakasta palvelusetelissä määritellyn arvon mukaisesti. Palvelusetelin arvo määräytyy hakijan nettotulojen mukaan. Palveluseteliä voidaan käyttää perus- ja palvelumaksuun, muista kustannuksista asiakas huolehtii itse.

Palvelusetelin käyttömahdollisuus on asiakkailla, jotka täyttävät nykyiset palveluasumispalvelujen piiriin pääsyn kriteerit eli heille on tehty hoitotason arviointi (SAS-arviointi).

 Vuokratuki

Vuokrakustannuksiin voi hakea Kelan asumistukea.

Hoitotuki

Kelalta voi hakea myös eläkettä saavan hoitotukea.

Kotitalousvähennys

Hoiva- ja hoitopalveluiden maksuista voit lisäksi tehdä verotuksessa kotitalousvähennyksen. Kotitalousvähennystä ei voi tehdä sellaisista palvelumaksuista, joita varten on myönnetty palveluseteli.

 

Muista kysyä palvelusetelimahdollisuutta kotikunnaltasi. Muista myös, että voit saada asumistukea, hoitotukea, kotitalousvähennystä. Lisätietoja antaa

Olga Heiskanen 040 0244 987, olga.heiskanen@helenakoti.fi

 

 

Sujuva arki ja juhliakin

Asiakkaiden sujuva arki toteutetaan yhteistyössä henkilökunnan, omaisten ja vapaaehtoisten kesken. Panostamme liikuntaan ja toimintakyvyn ylläpitämiseen. Ulkona liikkumista helpottaa esteetön aidattu kaunis piha. Järjestämme asukkaille sosiaalista toimintaa, kuntoutusta ja virkistystä. Panostamme korkeatasoiseen taiteeseen ja kulttuuriin järjestämällä konsertteja ja musiikkitapahtumia. Vapaaehtoistyöntekijät ja yhteistyökumppanit kuten Naistoimikunta, Venäläinen Hyväntekeväisyysyhdistys Suomessa ry:n kulttuuritoimikunta ja Suomen Venäläinen Aatelisyhdistys ry järjestävät erilaisia tapahtumia säännöllisesti.

Talossa toimii kirkko, jossa toimitetaan ortodoksisia jumalanpalveluksia ja muita palveluksia. Lisäksi vanhainkodin tiloissa pidetään evankelisluterilaisia palveluksia ja muita hengellisiä tilaisuuksia.

Taidepiiri kokoontuu joka perjantai. Vetäjänä toimii taiteilija Ritva-Liisa Yrjölä.  Ajatusten jakaminen, töistä ja taiteesta keskusteleminen virittää yhteisöllisiä, joskus vahvojakin tunteita ja mielihyvän kokemuksia.

Vaihtelua tuovat erilaiset teemapäivät ja vierailut.

Panostamme aterioiden laatuun ja maukkauteen sekä kattaukseen. Hoivakoti Helenassa on oma valmistuskeittiö. Huomioimme juhlapäivät ja valmistamme perinteisiä ruokia.  Otamme myös huomioon asukkaiden toiveet kun suunnittelemme päivittäiset ruokailut.  Ruokalistat ovat nähtävillä osastojen ilmoitustauluilla. Seuraamme valtakunnallisia ravitsemussuosituksia ikäihmisille. Keittiöllä on oma omavalvontasuunnitelma. Mottomme on: vain syöty ruoka ravitsee.

Vapaaehtoistyö:

Hoivakoti Helenassa toimii useita vapaaehtoistyöntekijöitä. Vapaaehtoisten tehtävät muotoutuvat asukkaiden ja osastojen tarpeiden mukaan. Mikäli olet kiinnostunut tulemaan vapaaehtoistyöntekijäksi ja olet yli 18-vuotias ota yhteys Olga Heiskaseen.

Vapaaehtoistyöntekijänä voit toimia:

keskustelukaverina, saattaja-apuna, ulkoiluseurana, lukijana, avustajana kirkon palveluksissa,  taideryhmän avustajana, kulttuurikaverina tai monissa muussa tehtävässä (koristelu, kukkienhoito).